Psihološko savjetovanje Alba se bavi pružanjem psihoterapijskih usluga u cilju poboljšanja kvaliteta života i življenja svakog pojedinca.

ALBA je riječ latinskog porijekla i potiče od riječi albus označavajući svjetlost i bjelinu. Posebno inspirativno značenje ove riječi pronalazimo u italijanskom i španskom jeziku gdje se alba odnosi na prvu svjetlost u zoru, onu koja se pojavi prije prvih sunčevih zraka.

Naša osnovna zamisao jeste da pružimo podršku i stvorimo siguran prostor u kojem ćemo zajedno sa klijentom biti u mraku, ali i pripremati se za izlazak prvih sunčevih zraka. Prostor u kojem će svaki mrak biti prihvaćen kao dio bića, iz mraka ćemo učiti i rasti. Prostor u kojem se svi sadržaji mogu iznijeti pred svjetlost dana bez straha od osude ili nerazumijevanja. Prostor u kojem se dešavaju promjene u sigurnom i podržavjućem okruženju.

Ne možeš dodirnuti zoru, ako nisi prolazio stazama noći.

Khalil Gibran

Kroz lični rad, strpljivo, brižno i saosjećajno vremenom kod svakog klijenta stvaramo priliku za svitanje bez obzira koliko se ponekad činilo da će sve zauvijek ostati u mraku i da sunčevo svjetlo više nikada neće doći.